Esther Paul-Jonker

Naam: Esther Paul-Jonker
Woonplaats: Leiden 

Wie ben ik:
Ik ben 34 jaar en al langere tijd actief binnen de ChristenUnie. In 2006 ben ik in het bestuur van de ChristenUnie Leiden e.o. gekomen. Eerst vier jaar als secretaris, daarna vier jaar als voorzitter. Afgelopen voorjaar heb ik afscheid genomen van het bestuur. Sinds 2012 ben ik ook lid van het curatorium van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

Gezin/persoonlijke leefomstandigheden:
Ik ben getrouwd en moeder van een dochter. Eind maart verwachten we ons tweede kindje; zodoende ben ik niet zo actief in deze campagnetijd.

Werk:
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als coördinator kwaliteitszorg bij een afdeling van de Hogeschool Leiden. Het hoger onderwijs is een boeiende en enerverende omgeving om te werken. Veel van wat hier gebeurt heeft te maken met grotere maatschappelijke ontwikkelingen. Het is prachtig om in een omgeving te werken waarin je veel kunt betekenen in de vorming van (jonge) mensen.

Passie
Ik wil graag bijdragen aan het welzijn van mensen om mij heen: in het klein en in het groot. Die overtuiging baseert zich bij mij op mijn geloof, waarin ik leer er voor mijn medemens te zijn. In de politiek krijg ik mogelijkheden om aan die passie handen en voeten te geven.

Waarom ik kies voor de ChristenUnie
De ChristenUnie is een verzameling van prachtige mensen met wie ik het ideaal koester om vanuit ons geloof er te zijn voor onze naasten en ons beste te kunnen geven aan onze eigen woonplaats en regio, maar ook de bredere samenleving.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Zuid-Holland?
Hoewel ik al jaren in het mooie Leiden woon, vind ik de plek waar ik opgroeide toch wel de mooiste plek van Zuid-Holland. Mijn wieg stond namelijk aan de dijk in Alblasserdam, en vanuit ons huis hadden we een prachtig uitzicht op het molengebied van Kinderdijk. Eindeloos buitenspelen, bootje varen en schaatsen in de vrije natuur – dat zijn de associaties die ik bij dit allermooiste plekje van Zuid-Holland heb.