Blogs per auteur

 1. Statenzaal
  Steven Datema
  Door Steven Datema op 24 maart 2023

  Verkenningen nieuw provinciebestuur gestart, Steven Datema: "geen tekentafel, maar keukentafel"

  Deze week is Fred Teeven gestart als verkenner om te komen tot een nieuw provinciebestuur voor Zuid-Holland. Donderdag 23 maart gingen Steven Datema en Djoeki van Woerden met hem in gesprek over de verkiezingsuitslag en de visie van de ChristenUnie op de toekomst van het provinciebestuur.

  Lees verder
 2. Nederlandse vlag.jpg
  Arjan Witte
  Door Arjan Witte op 14 maart 2023

  Motie steun bevrijdingsfestivals aangenomen

  Dat wij deze week naar de stembus gaan om te bepalen wie onze provincie de komende jaren gaan besturen is geen vanzelfsprekendheid. Die vrijheid had een prijs en is zwaar bevochten. Daarom zijn we blij dat in de laatste stemronde van deze periode onze motie om extra subsidie voor het Bevrijdingsfestival is aangenomen.

  Lees verder
 3. foto WUR biodiversiteit.jpg
  Djoeki van Woerden
  Door Djoeki van Woerden - Kerssen op 8 maart 2023

  Soortenbeleid: Hoe gaan we om met flora en fauna

  Op de Biddag voor gewas en arbeid vergaderde Provinciale Staten voor de laatste keer en zo kon zij op de valreep een besluit nemen over het soortenbeleid. In de afgelopen Statenperiode is er meermaals over gesproken en gedebatteerd. Niet alleen binnen het provinciehuis, maar ook veel daarbuiten. Het beleid is tot stand gekomen door veel inbreng en inspraak van vele betrokkenen op het gebied van flora en fauna in Zuid-Holland. Mooi om te zien dat zo participatie vorm heeft gekregen.

  Lees verder
 4. Vizier_2023-1_Willy (2).jpg
  Logo
  Door ChristenUnie Zuid-Holland op 6 maart 2023

  Terugblik met de gedeputeerde

  Na de verkiezingen in 2019 is niet alleen de fractie, maar ook onze gedeputeerde Willy de Zoete, ermee aan de slag gegaan om zoveel mogelijk van onze plannen waar te maken. Nu deze periode bijna voorbij is, is het tijd om aan haar te vragen wat ze bereikt heeft.

  Lees verder
 5. Goudse avond
  Logo
  Door ChristenUnie Zuid-Holland op 1 maart 2023

  Mirjam Bikker: “Politici die met nepoplossingen komen zijn vooral op zoek naar stemmen”

  Mirjam Bikker ziet in deze campagnetijd veel partijen die oplossingen aandragen die moreel of juridisch niet kunnen. Ze noemde als voorbeeld het voorstel om asielzoekers voortaan in Rwanda op te vangen en noemde dit een nepoplossing. Ze deed die uitspraak tijdens een politieke avond in Gouda.

  Lees verder
 6. Werkbezoek Mosselman
  Steven Datema
  Door Steven Datema op 18 februari 2023

  In gesprek met boeren op Goeree-Overflakkee

  Op vrijdag 17 februari bezochten Steven Datema en Pieter Grinwis Goeree-Overflakkee. Ze bezochten boeren die met hun bedrijf investeren in duurzame, toekomstbestendige landbouw.

  Lees verder
 7. foto Nico en Steven 2.jpeg
  Logo
  Door ChristenUnie Zuid-Holland op 16 februari 2023

  ChristenUnie en SGP in Zuid-Holland na de verkiezingen zelfstandig de Staten in

  De ChristenUnie en de SGP nemen na de verkiezingen op 15 maart als zelfstandige fracties hun plek in in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Zij zullen dus niet opnieuw één gezamenlijke fractie vormen, maar kiezen voor een andere vorm van samenwerking.

  Lees verder
 8. Nieuwkoop
  Djoeki van Woerden
  Door Djoeki van Woerden - Kerssen op 15 februari 2023

  Is er echt geen toekomst voor agrarische bedrijven rond Natura 2000 Nieuwkoop?

  In Nieuwkoop is deze week grote onrust ontstaan doordat het college van Gedeputeerde Staten de boeren in het gebied rond Natura 2000-gebied Nieuwkoopse Plassen liet weten dat hun stikstofuitstoot teruggebracht moet worden tot 0%, zonder daarbij te spreken over mogelijke schadeloosstelling van betrokkenen.

  Lees verder
 9. Memorial Day
  Djoeki van Woerden
  Door Djoeki van Woerden - Kerssen op 3 februari 2023

  Motie tegen antisemitisme unaniem aangenomen

  Joden maken al eeuwen deel uit van onze samenleving. En antisemitisme blijft gestaag groeien. Burgemeester Halsema van Amsterdam zei het deze week treffend: "Antisemitisme steekt vaker zijn lelijke kop op”. Onze fractie diende succesvol een motie in om dit tegen te gaan.

  Lees verder
 10. 4 mei.jpg
  Arjan Witte
  Door Arjan Witte op 1 februari 2023

  Arjan Witte pleit voor behoud Bevrijdingsfestivals

  Op 4 en 5 mei herdenken we en vieren we samen onze vrijheid. Op 5 mei zijn traditiegetrouw de Bevrijdingsfestivals. Het organiseren van zo’n gratis festival kost geld en door twee coronajaren en inflatie staan de organisaties van de Bevrijdingsfestival financieel behoorlijk onder druk. Statenlid Arjan witte heeft daarover op 1 februari in Provinciale Staten mondelinge vragen gesteld.

  Lees verder