Provincie geeft nalatigheid bij aanvraag Delta toe

Derde Merwedehaven P1060638 (610x192)11 februari 2011

De Provincie geeft toe dat zij de aanvraag van Delta voor een nieuw stortplan voor de Derde Merwedehaven in Dordrecht, in 2010 niet op tijd heeft afgehandeld. Gedeputeerde Staten hebben dat deze week geantwoord op vragen van de onze fractieleden Van Dieren en Fröling. Door de nalatigheid werd het stortplan van rechtswege geldig.

Ondanks deze nalatigheid ziet de provincie geen reden om het stortplan alsnog in te trekken. De afspraken met Delta en de Gemeente Dordrecht over de vervroegde sluiting zijn voor de provincie maatgevend. Meer soorten gevaarlijk afval storten dan in de afspraken is overeengekomen is er voor de provincie niet bij. Daarom vindt GS het niet nodig om door “bestuursrechterlijke juridische inzet” alsnog de geldigheid van het stortplan ongedaan te maken. “Momenteel wordt nog overleg gevoerd in hoeverre aanpassing van het stortreglement noodzakelijk is, en er wordt op ingezet om de duidelijkheid daarover op een zo kort mogelijke termijn naar de omgeving te geven”, aldus de provincie in haar antwoord.

De provincie stelt dat het duidelijk moet zijn dat de inzet erop is gericht geweest om het probleem langs de inhoudelijke lijn op te lossen, en dat dit met de bestuurlijke afspraken die leidend zijn, ook gelukt is.

Volgens Fröling en Van Dieren dient de bevolking zo snel mogelijk geïnformeerd te worden anders dreigt opnieuw de nodige onzekerheid. Ze houden de vinger aan de pols.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2434_ANTWOORDEN_Statenfractie_ChristenUnie_en_SGP_over_stortreglement_afvalstoffen43,4 kBapplication/pdfdownload
Labels

« terug naar overzicht

Nieuwsarchief > 2011

Geen berichten gevonden