Uitspraak Raad van State brengt mogelijk vertraging in Zuidplas

Zuidplas - omgeving Rode Waterparel 610x19231 augustus 2011

De Raad van State deed op 10 augustus 2011 uitspraak op de beroepen die waren ingesteld tegen enkele bestemmingsplannen van de gemeente Zuidplas. De Statenfractie ChristenUnie & SGP heeft zich daarna afgevraagd wat de gevolgen van deze uitspraak zouden zijn en stelde schriftelijke vragen aan GS.

Door de gemeente Zuidplas werden in 2009 diverse bestemmingsplannen vastgesteld. Tegen die vaststelling werd door derden beroep ingesteld. De Raad van State (RvS) heeft die beroepen voor een belangrijk deel gehonoreerd. De beslissing van de RvS kan wel eens grote gevolgen hebben voor de voortgang van de bouwplannen van de gemeente Zuidplas, in het bijzonder de woningbouw. De Statenfractie ChristenUnie & SGP is er niet gerust op en heeft het College van Gedeputeerde Staten daarom onder meer gevraagd naar de gevolgen van de uitspraak van de RvS. Verder wil de fractie weten wat GS vindt van de consequenties voor de belanghebbende burgers en bedrijven die als gevolg van deze uitspraak veel langer in onzekerheid zullen verkeren over de toekomst van hun eigendommen.

Op de dag dat de fractie de schriftelijke vragen verzond, verzond GS een brief aan de Statenleden waarin gedeputeerde Van der Sande zijn visie geeft over de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State. De fractie heeft kennisgenomen van deze brief en wacht intussen de beantwoording van de ingediende vragen af.

Ingediende vragen

Labels

« terug naar overzicht

Nieuwsarchief > 2011

Geen berichten gevonden