Januari: opnieuw problemen op de MerwedeLingelijn

trein P1040140 (610x192)31 januari 2012

Vorige week heeft de fractie van ChristenUnie & SGP samen met de SP-fractie aan Gedeputeerde Staten om een oplossing gevraagd voor de aanhoudende problemen op de MerwedeLingellijn. In een week tijd was er tot vier keer toe een ernstige storing in het treinverkeer tussen Gorinchem en Dordrecht. Welke oplossingen hebben GS in petto?

Willy de Zoete (ChristenUnie & SGP): We hebben als provincie veel geïnvesteerd in de MerwedeLingelijn, het is treurig dat het nu zo mis gaat. We hopen dat het provinciebestuur de zaak aanpakt en met afdoende oplossingen komt”.
Sinds de invoering van de kwartierdienst is het raak en moeten reizigers vaak lang wachten. Enkele keren is een vervangende busdienst ingezet.
De storingen zouden vooral veroorzaakt worden door technische voorzieningen waarvan het beheer bij ProRail ligt. Ook lijkt de nieuwe dienstregeling te krap. Doordat treinen in tegenovergestelde richting elkaar op tussenstations moeten passeren werkt een vertraging lang door en is er voor het personeel nauwelijks tijd om na aankomst op een eindpunt met de terugreis te beginnen. Door de vertraging lopen reizigers op de stations in Dordrecht en Geldermalsen hun aansluiting mis.

SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘Al meerdere malen hebben we aandacht gevraagd voor de terugkerende problemen op de MerwedeLingelijn, we vragen de Gedeputeerde de problemen nu definitief op te lossen.’
De beide fracties stellen de vragen om zo duidelijk te krijgen welke problemen zich precies voordoen sinds de invoering van de kwartiersdienst. Ook willen de fracties weten of de maatregelen die Arriva intussen genomen heeft effect hebben en welke oplossingen het provinciebestuur nog meer heeft voor de aanhoudende problemen.

Lees hier de gestelde vragen

Labels

« terug naar overzicht

Nieuwsarchief > 2012

Geen berichten gevonden