Afronding natuur polder Oukoop bij Reeuwijk

Reeuwijk Polder Oukoop P1110768 610x19227 februari 2013

De natuurontwikkeling in de polder Oukoop bij Reeuwijk kan worden afgerond nu de provincie toestemming heeft gegeven voor agrarisch natuurbeheer.
Eind januari hebben Provinciale Staten ingestemd met een voorstel van de fractie ChristenUnie&SGP.

De fractie had via een motie voorgesteld om van het geld dat overbleef om natuur- en recreatieontwikkelingsprojecten in de provincie sneller uit te voeren, 2 miljoen te bestemmen voor afronding van de polder Oukoop.

Henk van Dieren, Statenlid voor CU&SGP: “Door dit besluit wordt natuurontwikkeling door een agrarisch bedrijf mogelijk en daarmee wordt de hele polder Oukoop afgerond. Een agrariër koopt de laatste boerderij in de polder en wordt met zijn bedrijf uitvoerder van het natuurbeheer. Een agrariër die natuurbeheer aan zijn bedrijf toevoegt, zal aan de criteria moeten voldoen die voor natuurbeheer gelden. Dat gaat veel verder dan slootkantbeheer en zorgdragen voor de weidevogelstand”.

Door de extra investering voldoet de polder straks in zijn geheel aan de plannen van Natura 2000 en aan de Europeese Kaderrichtlijn Water die de kwaliteit van het Europeese grond- en oppervlaktewater voorschrijft.

 

 

Labels

« terug naar overzicht

Nieuwsarchief > 2013

Geen berichten gevonden