In gesprek met boeren op Goeree-Overflakkee

Werkbezoek Mosselman
Steven Datema
Door Steven Datema op 18 februari 2023 om 10:13

In gesprek met boeren op Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 17 februari bezochten Steven Datema en Pieter Grinwis Goeree-Overflakkee. Ze bezochten boeren die met hun bedrijf investeren in duurzame, toekomstbestendige landbouw.

In Oude-Tonge namen zij een kijkje op het bedrijf van Van Peperstraten waar een bewaarschuur is gebouwd die geheel circulair en zelfvoorzienend werkt. Ook werden de mogelijkheden gepresenteerd van datagedreven landbouw die meer inzicht geeft in de vruchtbaarheid van de bodem en zo leidt tot meer efficiëntie en natuurvriendelijke landbouw. In Ooltgensplaat volgde een wandeling over de akker van de familie Mosselman. Een mooi voorbeeld van regeneratieve landbouw. Steven: "Het is mooi om te zien hoe deze boeren werken aan natuurvriendelijke vormen van landbouw. De uitdagingen zijn groot en de oplossingen kunnen we alleen bereiken als we met de sector samenwerken."

De dag werd afgesloten op het bedrijf van de familie Groeneveld die met collega's een proeftuin heeft ingericht waar vernieuwende landbouw, natuur, recreatie en onderwijs samenkomen. Op het bedrijf is ook een camping gevestigd met een mooie recreatiezaal waar 's avonds een goed bezochte regioavond gelegenheid bood om met Steven en Pieter in gesprek te gaan over leefbaarheid op het platteland.