Blogs per label

 1. Keti Koti
  Arjan Witte
  Door Arjan Witte op 1 juli 2023

  Keti Koti: excuses van Zuid-Holland voor het slavernijverleden

  Vandaag is het Keti Koti (Ketenen Verbroken). Wij herdenken het ongekende het leed van de slavernij en vieren de afschaffing ervan, nu 150 jaar geleden. Dit jaar is Keti Koti, voor mij extra gaan leven. Op 7 september 2022 sprak ik steun uit voor het starten van onderzoek naar het slavernijverleden van de provincie Zuid-Holland.

  Lees verder
 2. Fractie 23-27 A
  Djoeki van Woerden
  Door Djoeki van Woerden - Kerssen op 16 juni 2023

  Statenleden ChristenUnie nemen initiatief tot initiatief tot hoorzitting Chemours

  De ChristenUnie Zuid-Holland heeft in de Provinciale Staten het initiatief genomen om een hoorzitting te organiseren na aanleiding van de nieuwe berichtgeving over Chemours na onderzoek van Zembla. SP, PvdA, D66, BBB, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Volt, VVD en SGP hebben zich hier inmiddels bij aangesloten.

  Lees verder
 3. Bussen
  Steven Datema
  Door Steven Datema op 14 juni 2023

  Steven Datema: "Stop de verschraling van het ov!

  Tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen was de verschraling van het Openbaar Vervoer, met name in de landelijke gebieden, een belangrijk thema. Het Openbaar Vervoer is een levensader die stad en platteland verbind. Het OV verbindt mensen met elkaar, is onmisbaar om school en werk bereikbaar te houden en zou een basisvoorziening moeten zijn. We zien bijvoorbeeld in Stad aan het Haringvliet wat het verdwijnen van een buslijn doet met de gemeenschap.

  Lees verder
 4. Statenzaal
  Steven Datema
  Door Steven Datema op 24 maart 2023

  Verkenningen nieuw provinciebestuur gestart, Steven Datema: "geen tekentafel, maar keukentafel"

  Deze week is Fred Teeven gestart als verkenner om te komen tot een nieuw provinciebestuur voor Zuid-Holland. Donderdag 23 maart gingen Steven Datema en Djoeki van Woerden met hem in gesprek over de verkiezingsuitslag en de visie van de ChristenUnie op de toekomst van het provinciebestuur.

  Lees verder
 5. Nederlandse vlag.jpg
  Arjan Witte
  Door Arjan Witte op 14 maart 2023

  Motie steun bevrijdingsfestivals aangenomen

  Dat wij deze week naar de stembus gaan om te bepalen wie onze provincie de komende jaren gaan besturen is geen vanzelfsprekendheid. Die vrijheid had een prijs en is zwaar bevochten. Daarom zijn we blij dat in de laatste stemronde van deze periode onze motie om extra subsidie voor het Bevrijdingsfestival is aangenomen.

  Lees verder
 6. foto WUR biodiversiteit.jpg
  Djoeki van Woerden
  Door Djoeki van Woerden - Kerssen op 8 maart 2023

  Soortenbeleid: Hoe gaan we om met flora en fauna

  Op de Biddag voor gewas en arbeid vergaderde Provinciale Staten voor de laatste keer en zo kon zij op de valreep een besluit nemen over het soortenbeleid. In de afgelopen Statenperiode is er meermaals over gesproken en gedebatteerd. Niet alleen binnen het provinciehuis, maar ook veel daarbuiten. Het beleid is tot stand gekomen door veel inbreng en inspraak van vele betrokkenen op het gebied van flora en fauna in Zuid-Holland. Mooi om te zien dat zo participatie vorm heeft gekregen.

  Lees verder
 7. Vizier_2023-1_Willy (2).jpg
  Logo
  Door ChristenUnie Zuid-Holland op 6 maart 2023

  Terugblik met de gedeputeerde

  Na de verkiezingen in 2019 is niet alleen de fractie, maar ook onze gedeputeerde Willy de Zoete, ermee aan de slag gegaan om zoveel mogelijk van onze plannen waar te maken. Nu deze periode bijna voorbij is, is het tijd om aan haar te vragen wat ze bereikt heeft.

  Lees verder
 8. Goudse avond
  Logo
  Door ChristenUnie Zuid-Holland op 1 maart 2023

  Mirjam Bikker: “Politici die met nepoplossingen komen zijn vooral op zoek naar stemmen”

  Mirjam Bikker ziet in deze campagnetijd veel partijen die oplossingen aandragen die moreel of juridisch niet kunnen. Ze noemde als voorbeeld het voorstel om asielzoekers voortaan in Rwanda op te vangen en noemde dit een nepoplossing. Ze deed die uitspraak tijdens een politieke avond in Gouda.

  Lees verder
 9. Werkbezoek Mosselman
  Steven Datema
  Door Steven Datema op 18 februari 2023

  In gesprek met boeren op Goeree-Overflakkee

  Op vrijdag 17 februari bezochten Steven Datema en Pieter Grinwis Goeree-Overflakkee. Ze bezochten boeren die met hun bedrijf investeren in duurzame, toekomstbestendige landbouw.

  Lees verder
 10. foto Nico en Steven 2.jpeg
  Logo
  Door ChristenUnie Zuid-Holland op 16 februari 2023

  ChristenUnie en SGP in Zuid-Holland na de verkiezingen zelfstandig de Staten in

  De ChristenUnie en de SGP nemen na de verkiezingen op 15 maart als zelfstandige fracties hun plek in in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Zij zullen dus niet opnieuw één gezamenlijke fractie vormen, maar kiezen voor een andere vorm van samenwerking.

  Lees verder