Kennismaking met Jacco Schonewille

IMG_7245b 624x27029 11 2017

Graag introduceer ik mijzelf in deze bijdrage. Mijn naam is Jacco Schonewille en op 11 oktober j.l. ben ik beëdigd als Statenlid in de provincie Zuid Holland. Ik mag hiermee Chris Schaapman opvolgen die zich vele jaren krachtig heeft ingezet voor de fractie SGP&ChristenUnie.

Ik heb in de afgelopen jaren als fractieadviseur al ervaring mogen opdoen en met Chris heb ik de afgelopen maanden gewerkt aan de overdracht. Best bijzonder, om nu als Statenlid aan de slag te gaan. Een eed afleggen en werkzaam te zijn als vertegenwoordiger vind ik best een grote verantwoordelijkheid. Ik vind de spreuk van de provincie -Waakt, vertrouwende op God-, dan ook een mooi uitgangspunt. We moeten werkzaam zijn maar wel in afhankelijkheid.

Na het afleggen van de eed hebben alle aanwezige Statenleden me sterkte gewenst. Alhoewel het allemaal snel ging, was het toch een bijzondere dag in de aanwezigheid van mijn vrouw en kinderen. Ik ben trouwens woonachtig in Den Haag en mijn vrouw en ik zijn ICT-ondernemers. Ik heb een Mastertitel op IT-gebied en ben enkele jaren geleden gepromoveerd in Delft op het onderwerp ’IT en bedrijfsfusies’. We horen kerkelijk bij de Hervormde Gemeente in Monster. Als Statenlid wil ik me met name inzetten op zaken als regionale economie. Ik wil dit doen vanuit een christelijke overtuiging waarbij ik binnen de Staten en naar inwoners in woord en gedrag als bevlogen christen wil opereren. Voor Zuid Holland is het mijn wens om aansluiting te vinden bij de inwoners en een bijdrage te leveren aan een veilig, rustig en verantwoord woonklimaat.

Jacco Schonewille

« Terug